Gripa porcină, greu de învins pentru că este prea puţin cunoscută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a avertizat joi, la Paris, că este prea devreme pentru a declara învins virusul gripei porcine, în condiţiile în care nu există suficiente informaţii despre el, relatează AFP.

"În ultimele zile, s-au ridicat voci pentru a acuza comunitatea internaţională că a acţionat prea puternic pentru a face faţă acestei ameninţări", a explicat într-o conferinţă de presă Bekele Geleta, secretar general al federaţiei.

"Noi spunem, însă, că este prea devreme pentru a striga victorie în faţa virusului H1N1", deşi acesta nu a fost studiat suficient, a adăugat el. "Spunem foarte clar: din punctul nostru de vedere nu vom fi niciodată prea bine pregătiţi pentru a face faţă unei astfel de ameninţări", a subliniat Geleta.

"Nu s-a terminat. Suntem abia la începutul unei infecţii cu virusul H1N1", a subliniat Pierre Duplessis, trimis special al federaţiei pentru gripa pandemică. "Ce se va petrece peste două săptămâni, peste o lună, peste şase luni? Toate elementele ne sugerează că nu trebuie să lăsăm garda jos", a afirmat el.

Federaţia a anunţat că peste 130 din cele 186 de societăţi naţionale se implică în eforturi vizând limitarea impactului virusului în lume.

În cel mai recent bilanţ al său, dat publicităţii miercuri seara, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat 1893 de cazuri în lume, dintre care 31 mortale. Numărul ţărilor afectate a crescut la 23.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite