Al Gore, criticat dur de scepticii încălzirii globale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepreşedinte american Al Gore a fost aspru criticat la conferinţa oamenilor de ştiinţă care studiază schimbările climatice, informează Reuters. Prezenţi în număr mare la

Fostul vicepreşedinte american Al Gore a fost aspru criticat la conferinţa oamenilor de ştiinţă care studiază schimbările climatice, informează Reuters.

Prezenţi în număr mare la New York, mulţi dintre sceptici au susţinut că atât viziunea, cât şi filmul lui Al Gore sunt, de fapt, dogme împotriva cărora nu te poţi exprima dezabrobator, că imediat eşti considerat "eretic".


Câţiva dintre cercetătorii care au susţinut prelegeri pe tema "Schimbarea climatică nu este o criză" au adus argumente împotriva filmului "Un adevăr incomod", pentru care Al Gore a câştigat anul trecut Premiul Oscar la categoria "cel mai bun documentar".

Filmului i s-a reproşat că a închis gura cercetătorilor oneşti, care nu întotdeauna ajung la rezultatele popularizate de film. "După ce se spune că poluarea e cauza tuturor relelor, chiar dacă un cercetător descoperă cauze mai importante, impactul e mult scăzut", a spus Paul Dietry, un vulcanolog francez.


Oamenii de ştiinţă prezenţi la New York au spus că, deşi gazele cu efect de seră constribuie la încălzirea globală, acest fenomen nu poate fi principala cauză a schimbărilor de climă. "Ştiinţa e încă departe de un adevăr absolut în privinţa climei", a declarat Fred Singer, managerul proiectului "Politica de mediu şi ştiinţa".

El a mai adăugat că propunerea privind necesitatea unui efort susţinut pentru stoparea schimbării climatice prin reducerea gazelor cu efect de seră e prematură şi eronată. "Schimbarea legilor e la fel de importantă sau chiar mai importantă decât schimbarea becurilor", a spus Gore în discursul său. (Andreea Ofiţeru)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite