Golful San Francisco, poluat cu 11 milioane litri de apă din canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 11 milioane de litri de apă de canal şi apă de ploaie s-au scurs accidental în Golful San Francisco. Acest incident se petrece la nicio lună după ce acelaşi golf a fost poluat de un

Peste 11 milioane de litri de apă de canal şi apă de ploaie s-au scurs accidental în Golful San Francisco. Acest incident se petrece la nicio lună după ce acelaşi golf a fost poluat de un petrolier care transporta la acea vreme 219.545 de litri de ţiţei. "Ne aflăm în faza de testare a apelor care se află în apropierea deversării masive a apelor de canal şi de ploaie.

Trebuie să facem cât mai curând analize de specialitate ca să ne asigurăm că nu există niciun pericol pentru sănătatea populaţiei", a declarat imediat după producerea accidentului Janell Myhre, coordonatorul serviciului de urgenţă din zonă.

Până în momentul în care vor fi primite rezultatele probelor prelevate din Golful San Francisco, autorităţile americane au postat avertismente pe plajele locale prin care încearcă să-i descurajeze pe amatorii de pescuit şi de sporturi nautice să ia contact cu apa contaminată. Aici se află unele dintre cele mai cunoscute plaje din San Francisco, printre care şi Crissy Field, care este o plajă deosebit de populară printre surferi.

Celebrele plaje din California, impracticabile

Deversarea de petrol produsă în urmă cu o lună nu face decât să accentueze îngrijorarea populaţiei din zonă în legătură cu securitatea apelor Golfului San Francisco. Ultimul accident, care s-a soldat cu poluarea cu hidrocarburi, a avut loc din cauza neglijenţei membrilor pazei de coastă.

Directorul Oficiului pentru prevenirea deversărilor din statul California a declarat în momentul producerii deversărilor accidentale de petrol că aceasta a fost cea mai mare pată de ţiţei din 1994 încoace şi că timpul în care golful va fi curăţat va fi cel puţin de câteva săptămâni. Valurile au transportat atunci combustibilul până în Oceanul Pacific, dincolo de podul Golden Gate.

Oamenii care se aflau în apropierea zonei în care au fost împrăştiate hidrocarburile au acuzat multă vreme dureri de cap şi ameţeli. Decontaminarea plajelor s-a adeverit a fi de lungă durată şi destul de costisitoare, plajele fiind închise pe o porţiune de 65 de kilometri de la ţărm. (Mihaela Pavnutescu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite