General Motors construieşte cea mai mare centrală solară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigantul General Motors va construi cel mai mare acoperiş de panouri solare din Europa, scrie "Financial Times" într-un articol citat de Agenţia France Presse. Centrala solară va fi amplasată

Gigantul General Motors va construi cel mai mare acoperiş de panouri solare din Europa, scrie "Financial Times" într-un articol citat de Agenţia France Presse. Centrala solară va fi amplasată pe cea mai mare fabrică deţinută în Europa de producătorul american de automobile.

Uzina General Motors din Zaragoza, din nordul Spaniei, va fi acoperită cu panouri solare pe o suprafaţă de 183.000 de metri pătraţi. Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei necesare pentru dezvoltarea acestui proiect se ridică la 50 de milioane de euro (78,5 milioane de dolari).

Conform obiectivului anunţat de reprezentanţii companiei General Motors, panourile solare urmează să asigure cel puţin un sfert din consumul de energie al fabricii din Spania. Pentru dezvoltarea acestui proiect, producătorul de autovehicule a semnat o colaborare cu Veolia Environment din Franţa.

În ceea ce priveşte proiectele de viitor ale companiei americane, aceasta intenţionează să dezvolte un proiect similar pentru fabrica din St. Petersburg. De asemenea, General Motors are în vedere alte 19 centrale solare care urmează să fie realizate în diverse locaţii din Europa.

50 de milioane de euro

- reprezintă valoarea totală a proiectului dezvoltat de General Motors

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite