Gaza: speranţe de încetare a focului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrul general al unui acord de încetare a focului în Fâşia Gaza a fost stabilit, iar în prezent se lucrează pentru ca detaliile să fie puse la punct, a declarat ieri la Cairo trimisul

Cadrul general al unui acord de încetare a focului în Fâşia Gaza a fost stabilit, iar în prezent se lucrează pentru ca detaliile să fie puse la punct, a declarat ieri la Cairo trimisul Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, Tony Blair.

Şi tot ieri, preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, şi omologul său sudanez, Omar Al-Bashir, au examinat, la Damasc, eforturile ţărilor arabe vizând oprirea ofensivei israeliene în Gaza.

Un summit arab în acest sens ar putea avea loc în Kuwait, în zilele de 19 şi 20 ianuarie. Pe de altă parte, armata israeliană a trimis unităţi de rezervişti în Gaza pentru a asista forţele terestre aflate deja în teritoriu.

Recurgerea la personal militar din rezervă este un semnal că Israelul intenţionează să continue ofensiva, care a ucis deja peste 900 de palestinieni şi a rănit alţi 3.950, conform serviciilor medicale palestiniene.

În schimb, atacurile cu rachete din Fâşia Gaza asupra unor ţinte din sudul Israelului au scăzut considerabil ca frecvenţă, de la declanşarea ofensivei militare, în urmă cu 18 zile, a relatat ieri agenţia chineză de ştiri Xinhua.

Aceasta a mai precizat că Hamas suferă în prezent din cauza lipsei muniţiei de război.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite