Gaza: Lupte violente între armata israeliană şi militanţii Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupte violente se desfăşoară în această seară în oraşul Gaza între armata israeliană şi combatanţii Hamas, au declarat martori oculari palestinieni şi o sursă militară israeliană, informează AFP.

Potrivit martorilor oculari palestinieni, zeci de combatanţi ai Hamas, dar şi din cadrul mişcării Jihadul Islamic se confruntau cu armata israeliană în cartierul Shujaiya, în estul oraşului Gaza. Numeroase explozii au fost auzite în acest sector, în timp ce elicopterele au desfăşurat mai multe raiduri.

Hamas a afirmat într-un comunicat că a lansat rachete antitanc împotriva a cel puţin şapte tancuri. Mişcarea Jihadul Islamic a afirmat, la rândul său, că unul dintre combatanţii săi a fost ucis în aceste confruntări.

O sursă militară israeliană a confirmat că militarii desfăşoară lupte crâncene în acest sector, transmite Mediafax.

Potrivit NewsIn, ofensiva declanşată în urmă cu zece zile de armata israeliană împotriva grupării Hamas, care controlează această zonă, s-a soldat cu mai mult de 500 de morţi, printre care numeroşi civili, potrivit surselor palestiniene.

Aripa militară a Hamas a spus anterior că mii de militanţi sunt gata să lupte împotriva armatei israeliene în Fâşia Gaza.

"V-am pregătit mii de militanţi bravi, care vă vor aştepta la fiecare colţ şi vă vor primi cu foc şi sabie", a spus Abou Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, aripa militară a Hamas.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite