Gates: SUA nu ştiu unde se ascunde Osama Ben Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Osama Ben Laden
Osama Ben Laden

Statele Unite nu ştiu unde se ascunde şeful reţelei Al Qaida, Osama Ben Laden, afirmă secretarul american al apărării Robert Gates, potrivit căruia, de ani de zile, SUA nu au mai primit informaţii demne de încredere pe această temă, informează astăzi BBC.

"Nu ştim unde se află Osama Ben Laden. Dacă am şti, am merge după el", a afirmat Robert Gates.

Săptămâna trecută, un deţinut  taliban în Pakistan a afirmat că are informaţii că Bin Laden era în Afganistan în acest an.

Deţinutul a spus că în ianuarie sau în februarie s-a întâlnit cu o sursă de încredere care l-ar fi văzut pe Ben Laden cu 15 - 20 de zile mai înainte în Afganistan.

Anterior, Ben Laden fusese văzut în Pakistan în apropiere de graniţa cu Afganistanul.

Potrivit oficialilor pakistanezi, care susţin cele spuse de acesta, deţinutul are legături strânse cu liderii talibani din Pakistan şi Afgansitan şi a fost implicat în operaţiuni de răpire şi strângere de fonduri.

Robert Gates a mai spus că nu poate confirma dacă liderul Al Qaida a fost într-adevăr văzut în Afganistan. Comentariile lui Gates au venit după ce preşedintele Barack Obama a anunţat că va trimite 30.000 de soldaţi suplimentar în Afganistan.

Preşedintele american a reamintit că SUA luptă împotriva al-Qaeda ca răspuns la atacurile din 11 septembrie şi s-a luat decizia invadării "numai după ce talibanii au refuzat să îl predea pe Osama Ben Laden".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite