G20 transmite un mesaj de speranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii ţărilor industrializate şi emergente, reuniţi la Washington, s-au pus de acord să susţină economia, să pună în aplicare o nouă reglementare internaţională şi să reformeze

Liderii ţărilor industrializate şi emergente, reuniţi la Washington, s-au pus de acord să susţină economia, să pună în aplicare o nouă reglementare internaţională şi să reformeze guvernarea mondială, a anunţat Preşedinţia franceză, citată de “Le Figaro”. Potrivit Palatului Elysee, un prim bilanţ al acestor decizii va putea fi schiţat la sfârşitul lunii martie 2009, urmând ca, până la sfârşitul lui aprilie, să fie organizat un al doilea summit G20.

Deciziile ţărilor G20 sunt concentrate într-un comunicat de cinci pagini care conţine “mesaje pozitive pe trei paliere: sprijin pentru economie prin politici de relansare, noua reglementare internaţională şi reforma guvernării mondiale”, mai arată “Le Figaro”.

Dincolo de comunicatul de cinci pagini există un plan de acţiune detaliat în care sunt reamintite o serie de măsuri şi reglementări care se referă, printre altele, la contribuţia politicii monetare, la sprijinul Fondului Monetar Internaţional şi al băncilor de dezvoltare cu activităţi în ţări fragile.

“Nu vom lăsa să cadă nicio ţară”, promite Preşedinţia franceză. Conform aceleiaşi surse, “s-a convenit ca G20 să transmită un mesaj de speranţă, care nu poate veni decât din convergenţa tuturor pentru a susţine activitatea economică”.

Referitor la instituţiile financiare internaţionale, Franţa (deţinătoarea preşedinţiei rotative a UE) estimează că acestea “trebuie reformate pentru a reflecta mai bine creşterea ponderii economiilor emergente”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite