Furie şi nervozitate după uciderea lui Terreblanche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugene Terre'Blanche, singurul susţinător public al politicii de Apartheid
Eugene Terre'Blanche, singurul susţinător public al politicii de Apartheid

Uciderea lui Eugene Terreblanche a generat o undă de şoc în Africa de Sud. În oraşul Ventersdrop există multe persoane nervoase din cauza a ceea ce ei susţin că este un climat în care este încurajată violenţa împotriva albilor descendenţi ai coloniştilor olandezi, numiţi şi afrikaani, notează BBC.

Această crimă are puterea de a elibera violenţa rasială care a bântuit această ţară timp de trei secole. Au avut loc peste 3.000 de crime în rândul fermierilor afrikaani de la interzicerea Apartheidului, cu 16 ani în urmă.

Poliţia a trimis un mare număr de agenţi pentru această crimă, iar numărul jurnaliştilor prezenţi la faţa locului arată că este vorba de un eveniment important în Africa de Sud.

Potenţialul exploziv al aceste crime a fost subliniat de prezenţa a doi oficiali importanţi din poliţie, care au preluat investigaţia. Aceştia susţin că este vorba de o crimă oarecare. Doi fermieri angajaţi de Terreblanche sunt suspecţi, iar poliţia susţine că este vorba de o neînţelegere în legătură cu salariile fermierilor.

Însuşi preşedintele statului a făcut un apel la calm, ceea ce este încă o dovadă a faptului că autorităţile se tem de evenimente ulterioare pe fondul acestei crime.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite