Fraudă pe Facebook - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre o fraudă efectuată cu ajutorul reţelei de socializare Facebook, pierderile suferite de Deutsche Bank sau pregătirile Franţei de a reveni la NATO. Printre alte subiecte abordate se mai numără şi creşterea taxelor pentru ţigări şi alcool în Grecia sau reducerea dobânzii de referinţă în Marea Britanie.

Fraudă pe Facebok. Pe 21 ianuarie, statusul utilizatorului Facebook Bryan Rutberg a fost updatat. Prieteni săi au văzut "Bryan are nevoie de ajutor urgent". Unul dintre prieteni, Beny Rubinstein a primit un mesaj direct prin care era informat că prietenul său a fost jefuit în Londra şi că are nevoie de bani pentru a se întoarce în SUA. Astfel, Beny a trimis în Londra 1.143 de dolari, timp în care bryan se afla în sigranţă acasă, în Seattle. În urma acestei fraude, alţi utilizatori ai reţelei de socializare, Facebook au depus plângeri similare, iar Better Business Bureau a lansat un avertisment către cei 150 de milioane de utilizatori Facebook, potrivit CNN.

Pierderi la Deutsche Bank. Banca germană a raportat pierderi în al patrulea trimestru din 2008, potrivit Reuters. Josef Ackermann, preşedintele Consiliului de management al băncii a spus că "Sunt convins că investiţiile bancare vor produce rezultate în anii următori". Ackerman rămâne optimist în ceea ce priveşte soliditatea băncii pe care o conduce. El nu a precizat când Corporate Banking & Securities (CB&S) va reveni la nivelul de profitabilitate de 8,5 miliarde de euro.

Franţa în NATO. Franţa se pregăteşte să revină, după patru decenii, în structurile militare integrate ale Alianţei Nord-Atlantice, după ce Parisul a obţinut sprijinul Statelor Unite pentru preluarea comenzii a două comandamente centrale. Potrivit Euobserver, noua poziţie politico-militară asumată de Franţa va fi consfinţită la summitul aniversar al NATO de la începutul lunii aprilie, organizat la Strasbourg şi Kehl. Consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Barack Obama, fostul general James Jones a convenit în principiu cu Jean-David Levitte, consilier diplomatic al liderului de la Elysée Nicolas Sarkozy, ca ofiţerii francezi să preia frâiele unui comandament aliat cu sediul în oraşul Norfolk, statul Virginia.

Grecia creşte taxele pentru tutun şi alcool. Guvernul conservator din Grecia a anunţat marţi că va creşte taxele pentru alcool şi ţigări. Ministrul economiei, Yiannis Papathanassiou a spus că taxele pentru ţigări vor creşte de la 75 la 80%. Grecii sunt printre cei mai grei fumători ai Uniunii Europene. Săptămâna trecută, ministrul economiei a scăzut prevederile de creştere economică pentru anul 2009 la 1,1%, faţă de 2,7% cât era, ca urmare a crizei globale şi a mai spus că deficitul bugetar va depăşi limitele impuse de Uniunea Europeană în următorii doi ani, scrie International Herald Tribune.

BCE menţine rata de politică monetară la 2%. În condiţiile în care recesiunea acaparează economiile europene, Banca Centrală Europeană a decis să menţina rata de politică monetară la 2%, în timp ce Banca Angliei a optat pentru o nouă reducere de 0,5%, în încercarea de a stopa declinul economiei, scrie Bloomberg. Banca Angliei a redus rata dobânzii de referinţă la 1%, un nou minim în istoria de 315 ani a instituţiei. Previziunile preşedintelui Băncii Centrale Europene Jean Claude Trichet din urmă cu un an, considerate la acel moment un blestem, ar putea fi astăzi o adevarată binecuvântare pentru economia zonei euro.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite