Fragmentul din craniul lui Hitler, aflat la Moscova, este autentic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolf Hitler
Adolf Hitler

Fragmentul din craniul conservat la Moscova, despre care se crede ar fi aparţinut lui Adolf Hitler, este autentic, au replicat luni serviciile speciale ruse la studiul american care afirmă că el aparţine de fapt unei femei, informează Asia One.

Arhivele FSB deţin maxilarul lui Hitler, iar arhivele de stat un fragment din craniul lui Hitler. Cu excepţia acestora, confiscate la 5 mai 1945, nu există alte rămăşiţe din corpul lui Hitler, a declarat Vasili Hristoforov, şeful fondurilor arhivelor FSB.

Cercetătorii nu s-au adresat arhivelor FSB. Şi chiar dacă ar fi obţinut ADN-ul fragmentelor noastre, cu ce ar fi putut să le compare? Aceste resturi sunt unice, nu mai există nimic comparabil. Sunt singurele dovezi de acest tip ale morţii lui Hitler şi de aceea FSB le menţine în arhivele sale, a insistat Hristoforov.

Profesori de la Universitatea din Connecticut, SUA, au afirmat, în septembrie, că analizele lor ADN au demonstrat că bucata de craniu aparţine unei femei de circa 20-40 de ani. Maxilarul nu a fost testat.

Declaraţiile par să îl contrazică pe şeful adjunct al arhivelor de stat ruse, Vladimir Kozlov. Acesta a explicat în septembrie că fragmentul de craniu, găurit de glonţ, a fost prezentat întotdeauna ca aparţinând probabil lui Hitler.

Constatarea privind moartea lui Hitler a fost făcută cu un an înainte de descoperirea fragmentelor de craniu, potrivit lui Kozlov. Oficialul FSB asigură că oasele au fost găsite la 5 mai 1945, la cinci zile după moartea dictatoru

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite