Fotbalul umple Viena de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Austriecii sunt uimiţi de mizeria lăsată de suporterii petrecăreţi Gunoierii Vienei fac faţă cu greu asaltului de suporteri veniţi să vadă meciurile de fotbal. Tonele de deşeuri au

Austriecii sunt uimiţi de mizeria lăsată de suporterii petrecăreţi

Gunoierii Vienei fac faţă cu greu asaltului de suporteri veniţi să vadă meciurile de fotbal. Tonele de deşeuri au depăşit cu mult aşteptările organizatorilor.

În primele 12 zile ale Campionatului European de fotbal, organizat de Austria şi Elveţia, cei aproximativ 500.000 de suporteri care au vizitat capitala Austriei au lăsat în urmă peste 95 de tone de deşeuri. Cea mai afectată a fost zona de vizionare publică, amenajată în centrul Vienei, unde meciurile se pot urmări pe câteva mari ecrane instalate în piaţă.

Berea face şi ea probleme

Un reporter de la France Presse a discutat cu vidanjorii vienezi şi a aflat că lunea trecută, când s-a disputat meciul Austria - Germania, în urma căruia reprezentativa austriacă a fost eliminată din competiţie, cisternele de vidanjare pentru toaletele publice s-au dovedit neîncăpătoare.

Disperaţi, edilii au apelat la pompieri şi aceştia au alocat încă cinci maşini speciale. Cu ajutorul cisternelor venite de la ei, s-au pompat cu succes cei 52.000 de litri din cele 561 de toalete publice mobile amplasate în zona de vizionare.

Suporterii care au băut atâta bere au aruncat mii de tone de cutii goale, peste tot. Angajaţii de la salubrizare le-au adunat şi, de când a început campionatul de fotbal, muncesc de seara până dimineaţa ca să adune toată mizeria făcută de turişti.

De cele mai multe ori, munca lor se prelungeşte până la ora prânzului.

În Elveţia, amenzi usturătoare

Şi elveţienii şi-au propus să se poarte frumos cu cei aproape un milion de suporteri care sunt aşteptaţi să se perinde prin cele două ţări organizatoare până la sfârşitul Campionatului European.

Dar, dragostea pentru promovarea turismului a fost bine temperată de o serie de măsuri de precauţie.
Obsedaţi de precizie şi curăţenie, elveţienii au estimat din timp problemele care ar putea apărea în timpul invaziei suporterilor.

Ei au calculat metodic cam cât ar costa să adune mizeria după toţi vizitatorii şi au decis că e mai ieftin să-i sperie printr-o campanie publicitară agresivă, care să-i avertizeze că orice încălcare a curăţeniei îi va costa foarte scump.

Zeci de filmuleţe amuzante sunt difuzate de posturile de televiziune, din care fanii echipelor de fotbal află că cel care aruncă o cutie de bere pe jos plăteşte o amendă cât preţul unei camere la hotel.

Daniel Wacher, unul dintre organizatorii elveţieni ai campionatului, mărturiseşte: "După ce vezi aceste filmuleţe poţi să crezi că noi, elveţienii, suntem cam încuiaţi. Dar ne-am asumat acest risc".

95 tone

- de gunoaie au fost adunate până acum după spectatorii de ocazie ai meciurilor de fotbal

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite