Fostul preşedinte sud-coreean s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în centrul unui imens scandal de corupţie provocat de informaţiile conform cărora soţia sa ar fi primit un milion de dolari de la un influent om de afaceri, fostul lider de la Seul, Roh Moo-Hyun, s-a sinucis, ieri, în regiunea Gimhae.

Fostul şef al administraţiei prezidenţiale a anunţat că Hyun, în vârstă de 62 de ani, s-a aruncat de pe o stâncă în timpul unei plimbări în Munţii Ponghwa.

Presa locală a citat un bilet lăsat de fostul preşedinte, în care acesta ar fi scris că, în viaţă, ar fi reprezentat o povară. Fost avocat pentru drepturile omului, Roh Moo-Hyun, al cărui mandat de cinci ani s-a încheiat în februarie 2008, a fost vizat în ultimele săptămâni de o anchetă de corupţie, după ce un producător bogat de pantofi a mărturisit că a mituit zeci de oficiali şi politicieni, inclusiv pe soţia lui Roh atunci când aceasta era primă doamnă.

Roh a recunoscut că soţia sa a luat bani de la un om de afaceri local şi şi-a cerut scuze publice. El a precizat însă că nu a ştiut la momentul respectiv.

Fostul preşedinte, câştigător neaşteptat al alegerilor din 2002, a continuat multe dintre politicile predecesorului său liberal şi laureat al Premiului Nobel pentru pace Kim Dae-jung, inclusiv cele privind Coreea de Nord, căreia i-a oferit ajutor necondiţionat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite