Fostul consilier al lui Voronin caută sprijin la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o zi după ce copiii fostului consilier prezidenţial Sergiu Mocanu s-au refugiat în Ambasada României din Chişinău, politicianul a venit la Bucureşti. “Am cerut să fiu primit în

La o zi după ce copiii fostului consilier prezidenţial Sergiu Mocanu s-au refugiat în Ambasada României din Chişinău, politicianul a venit la Bucureşti. “Am cerut să fiu primit în audienţă la preşedintele Traian Băsescu. Nu sunt sigur că mesajul a ajuns la el, dar mi s-a transmis că acest lucru nu este posibil’’, a explicat el pentru NewsIn.

Fostul consilier al preşedintelui Vladimir Voronin a mai afirmat că nu va pleca din România până nu se va găsi o soluţie pentru acest caz. El a insistat că băieţii săi sunt victimele unei „farse“ puse la cale de „clanul Voronin“ împotriva căruia fostul consilier luptă acum ca politician.

Mocanu a recunoscut că pune autorităţile române “într-o situaţie foarte delicată’’, având în vedere că cere scoaterea din Republica Moldova a unor persoane cercetate penal, ceea ce ar însemna subminarea justiţiei de la Chişinău şi încălcarea oricăror norme de drept internaţional.

Adrian şi Roman Mocanu, fiii lui Sergiu Mocanu, care au şi cetăţenie română pe lângă cea moldoveană, au forţat joi intrarea în Ambasada României la Chişinău cerând protecţie consulară.

Cei doi se aflau şi ieri în misiunea diplomatică a României. Ministerul român de Externe a precizat pentru “Adevărul’’ că discuţiile continuă, iar toate sugestiile făcute de personalul consular respectă legislaţia Republicii Moldova şi convenţiile internaţionale privind asistenţa consulară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite