Fosila celei mai vechi vietăţi de pe Pământ a fost descoperită în Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi cercetători britanici şi australieni au anunţat că au descoperit cele mai vechi fosile din lume, care s-au dezvoltat în sulful emanat de vulcani.

Experţii susţin că bacteriile microscopice au trăit în urmă cu 3,43 de miliarde de ani, iar acestea au fost găsite în nisipul de pe cea mai veche plajă australiană, din Strelley Pool, în regiunea Pilbara. „Pe Pământul de la începuturi, unde oxigenul era rar sau chiar absent, viaţa a trebuit să se folosească de alte mijloace pentru a evolua. Abilitatea de a respira sulf a fost una din cele mai timpurii stagii de tranziţie de la o lume non-biologică la una biologică", a spus David Wacey, de la Universitatea Western Australia.

Fosilele descoperite sunt asociate unor cristale microscopice de pirită, iar savanţii au afirmat că sunt foarte siguri de vârsta fosilelor, deoarece rocile sedimentare în care au fost descoperite sunt formate între două perioade vulcanice. Testele asupra recentelor descoperiri din Australia au confirmat că acele fosile au fost în viaţă şi nu s-au format prin mineralizare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite