Fiul cel mic al lui Kim Jong Il, posibil succesor la conducerea Coreii de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel de-al treilea fiu al preşedintelui Coreii de Nord a fost numit în cadrul puternicei Comisii a apărare naţională. Observatori ai scenei politice de le Phenian interpretează această numire drept semn al unei posibile pregătiri pentru a prelua succesiunea tatălui său, notează agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citată de AP.

Citiţi şi:

Kim Jong-Il îşi numeşte cumnatul ca posibil succesor

Kim Jong Il, în vârstă de 67 ani, conduce autoritar regimul comunist de la Phenian de la moartea tatălui său în 1994. Speculaţiile referitoare la succesiunea lui s-au înmulţit începând de vara trecută, când Kim nu a mai apărut în public decât foarte rar, cel mai probabil din cauza unor probleme de sănătate.

Liderul nord-coreean are trei fii, de la două soţii diferite. Niciunul dintre aceştia nu a fost însă desemnat ca succesor.

Kim Jong Un, în vârstă de 26 de ani, cel mai tânăr dintre cei trei fii, a fost numit într-un post modest în cadrul Comisiei de apărare la începutul acestei luni. cu câteva zile înainte ca Parlamentul să-l reconfirme pe tatăl său la şefia acestei Comisii, principal organ de conducere a ţării.

Potrivit agenţiei Yonhap, ascensiunea lui Kim Jong Un în cadrul Comisiei ar urma să se facă pas cu pas, pregătindu-l pentru o eventuală preluare a conducerii.

Kim Jong Un a studiat la o şcoală internaţională în Berna (Elveţia), vorbeşte limba engleză şi practică schiul şi baschetul. Fiul cel mic al lui  Kim Jong Il îi admiră pe Michael Jordan şi pe Jean-ClaudeVan Damme, şi are mulţi prieteni printre copiii diplomaţilor americani din Elveţia.

O fire timidă, el pare să fie fiul preferat al liderului nord-coreean.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite