Financial Times: India va rămâne o forţă dominantă pe piaţa de externalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
India, forţă dominantă pe piaţa de externalizare a serviciilor IT
India, forţă dominantă pe piaţa de externalizare a serviciilor IT

India va rămâne timp de două decenii o forţă dominantă pe piaţa de externalizare a serviciilor de IT şi procesului de afaceri, iar China se va lupta să egaleze acest succes, potrivit unui studiu asupra industriei care se dezvoltă în cel mai rapid ritm realizat de Warwick Business School din Marea Britanie. Raportul menţionează România, Egiptul şi Ungaria ca ţări care câştigă expertiză în ceea ce priveşte externalizarea, scr

Companiile care şi-au externalizat serviciile de IT, cum sunt Infosys, Wipro, Genpact sau Tata Consultancy Services, au contribuit la creşterea de 9% a economiei Indiei înainte de izbucnirea crizei financiare globale de anul trecut. Câţiva dintre directorii acestor companii se tem de concurenţa în creştere din partea Chinei, făcând investiţii în capacităţile de externalizare din această ţară, potrivit Financial Times.

Săptămâna trecută, Wipro a deschis un centru de distribuţie la nivel mondial la Chengdu, care se adaugă celui din Shanghai. Centrul va oferi servicii pentru industriile de producţie, bancară, financiară şi de asigurări, având expertiză în limbile engleză, franceză şi japoneză.

Genpact are centre de servicii în procesul de afaceri în oraşele chineze Changchun, Dalian şi Shanghai.

Un raport realizat de WBS la comanda Cognizant, grup mondial de consultanţă şi tehnologie, anticipează însă că creşterea industriei mai puţin dezvoltate a Chinei este departe de a fi un lucru garantat.

China va apărea ca o alternativă, deşi se va lupta să ajungă la nivelul pieţelor din Europa Occidentală şi America de Nord, se arată în raport.

India îşi va păstra pentru cel puţin 15 ani prima poziţie pe piaţa de externalizare în contextul în care companiile sale de top şi-au pus amprenta în acest domeniu la nivel mondial, a declarat Ilan Oshri, unul din autorii raportului şi fellow associate la WBS şi la London School of Economics.

El a dat ca exemple tradiţia englezei ca limbă oficială în India, pregătirea înaltă a absolvenţilor din această ţară şi dezvoltarea unei pieţe interne de servicii de externalizare.

India nu este o putere pentru că este ieftină, ci pentru că este inteligentă. Acest lucru nu este valabil şi pentru China. Nu îi vedem pe furnizorii chinezi dezvoltându-se ca puteri, a adăugat el, a declarat Oshri pentru Financial Times.

Cercetarea realizată de Ilan Oshri arată că cei din conducerea companiilor occidentale aleg externalizarea serviciilor, văzută ca o modalitatea de reducere a costurilor. Raportul identifică Egiptul, Ungaria şi România ca ţări care câştigă expertiză în ceeea ce priveşte externalizarea.

China este mult mai ieftină decât India. Însă jocul nu e despre costuri, ci despre accesul la talente, a ad[ugat Oshri.

Piaţa globală a externalizării serviciilor de IT era estimată anul trecut la o valoare de 250 de miliarde de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite