Fidel Castro despre expulzarea romilor: "Nicolas Sarkosy îşi pierde minţile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Cubei, Fidel Castro, a afirmat că şeful statului francez, Nicolas Sarkozy, este "pe punctul de a-şi pierde minţile". În opnia lui Castro, Sarkozy este mult prea agitat în ceea ce priveşte expulzarea romilor.

Fidel Castro este curios să vadă ce ar face preşedintele Franţei dacă ar trebui să aplice o politică rasistă. "Ce s-ar întampla dacă extrema-dreaptă din Hexagon ar decide să-l oblige pe Sarkozy să aplice o politică rasistă în contradicţie cu normele Comunităţii europene?", a adăugta fostul lider de la Havana.

Mai citiţi şi:

Franţa, din nou "urecheată" de ONU din cauza politicii aplicate romilor

"Să presupunem că Sarkozy îşi pierde minţile dintr-o dată, cee ce pare ca este pe punctul de a se întampla. Ce ar face în acest caz Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite cu Sarkozy şi cu valiza sa?", se întreabă liderul revoluţiei din insula comunistă.

Fostul preşedinte al Cubei este de părere că romii expulzaţi din Franţa sunt victimele unui "altfel de Holocaust rasial". "Ultimul lucru la care ne puteam astepta este expulzarea romilor francezi, victime ale cruzimii extremei-drepte franceze, care a lovit deja 7.000 dintre ei", a spus Fidel Castro.

În replică, guvernul francez a calificat drept inacceptabile declaraţiile fostului lider cubanez. "Este o utilizare a Holocaustului de către Fidel Castro ce arată ignoranţa sa în ceea ce priveşte istoria şi dispretul său faţă de victime. Astfel de declaraţii sunt inacceptabile", a declarat Bernard Valero.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite