Fidel Castro s-a întâlnit cu Papa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict şi Fidel Castro
Papa Benedict şi Fidel Castro

Papa Benedict al XVI-lea şi liderul cubanez Fidel Castro, ambii octogenari, au făcut glume despre vârsta lor într-o scurtă întâlnire oe care au avut-o miercuri, potrivit Reuters.

Cei doi au au discutat circa 30 de minute la ambasada Vaticanului din Havana, la sfârşitul vizitei în Cuba a Suveranului Pontif, în cursul căreia acesta a cerut mai multe libertăţi şi un rol mai mare pentru Biserica Catolică în ţara comunistă. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat că Fidel Castro (85 de ani) şi papa (84 de ani) au făcut „schimb de idei" într-o atmosferă „foarte cordială".

Castro a sosit la întâlnirea cu Papa într-un vehicul Mercedes în condiţii de securitate maximă, înconjurarat de bodyguarzi.

El a fost ajutat de doi asistenţi, care îl sprijineau în timp ce a păşit încet în clădirea albă a ambasadei Vaticanului, unde Papa şi-a petrecut noaptea de marţi spre miercuri, aceeaşi unde a stat şi Papa Ioana Paul al II-lea în cursul vizitei sale în Cuba, acum 14 ani.

„Ce face un papă?"

„Ce face un papă", l-a întrebat Castro pe Suveranul Pontif. Papa i-a spus despre călătoriile sale în străinătate, despre liturghiile ţinute, afirmând că este fericit că se află în Cuba şi impresionat de primire.
Îmbrăcat în trening şi purtând o eşarfă în jurul gâtului, în ciuda căldurii de afară, Castro i-a spus papei că i-a urmărit întreaga vizită în Cuba, la televizor. Doi dintre copiii lui Castro i-au fost prezentaţi papei.

Fidel Castro i-a predat puterea fratelui său mai tânăr, Raul, acum patru ani, şi s-a retras de la guvernare , dar continuă să scrie editoriale şi să se întâlnească cu liderii politici care vizitează Cuba. El i-a spus papei că-şi petrece timpul citind şi reflectând la starea în care se află lumea.

Cei doi au discutat problemele omenirii, din punct de vedere religios, ştiinţific şi cultural. Înaintea vizitei Papei, Cuba a reinstituit ziua liberă de Crăciun.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite