Fidel Castro: Israelul plănuieşte un război împotriva Iranului, dar nu el va ataca primul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israel plănuieşte un atac asupra Iranului, dar nu va fi prima ţară care va începe războiul, de teama consecinţelor severe, susţine fostul preşedinte cubanez, Fidel Castro.

Foştii agenţi de informaţii din SUA "au dreptate când îl avertizează pe Obama că prim-ministrul israelian plănuieşte un atac surpriză asupra Iranului cu intenţia de a forţa Statele Unite să se alăture războiului", a scris Castro într-un articol publicat de către presa locală şi citat de Xinhua.

Castro a spus că premierul israelian Benjamin Netanyahu, "nu ar îndrăzni să fie primul care atacă, deoarece o astfel de acţiune ar însemna pentru ţara sa să facă faţă tuturor puterilor nucleare şi nu este prost."

"Obama nu ar avea nicio altă alternativă decât să ordone moartea a sute de milioane de oameni nevinovaţi, iar echipajul navelor de război americane din apropierea Iranului ar fi primele victime", a adăugat Castro.

Liderul revoluţionar a avertizat în privinţa izbucnirii unui război nuclear, ca o consecinţă a confruntărilor dintre Washington şi Tel Aviv cu Teheranul. El susţine că războiul ar putea începe odată cu decizia Statelor Unire de a aplica noile sancţiuni împotriva controversatului plan nuclear al Iranului.

"Autorităţile iraniene nu vor fi de acord cu sancţiunile", a mai spus Fidel Castro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite