Facebook folosit pentru a prinde israeliencele care fug de armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua generaţie de adolescenţi nu concepe viaţa fără reţele sociale Foto: muyinternet.com
Noua generaţie de adolescenţi nu concepe viaţa fără reţele sociale Foto: muyinternet.com

Pentru a demasca tinerele care pretind că sunt evreice practicante pentru a fi scutite de serviciul militar, armata israeliană foloseşte şi reţeaua de socializare Facebook, informează Jerusalem Post.

Prin aceatsă metodă, au fost identificate aproximativ 1.000 de femei care au minţit pentru a nu face armata, a declarat generalul Amir Rogovsky în faţa deputaţilor reuniţi pentru a discuta despre scutirea de obligaţii militare a femeilor religioase, relatează cotidianul, citat de Mediafax.

De la alimentaţie, la vestimentaţie, au fost luate în calcul toate indiciile care încălcau regulie iudaice. Una dintre tinere a fost identificată după ce a postat o poză în care sărbătorea într-un restaurant ce nu servea mâncare cuşer. Alte femei au fost depistate după ce au apărut îmbrăcate "indecent" sau pentru că au acceptat invitaţiile, făcute de soldaţi sub acoperire, la sărbători vineri seara, când începe sabatul.

Serviciul militar este obligatoriu pentru israelienii care au împlinit 18 ani. Bărbaţii fac armata trei ani, iar femeile doi ani.

Sunt scutite de stagiul militar doar femeile care semnează o declaraţie prin care susţin că nu pot mânca decât hrană cuşer şi nu pot lucra în timpul sabatului (de vineri seara până sâmbătă seara). Armata are la dispoziţie 60 de zile pentru a le verifica.


În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite