FOTO Război în Libia: Reşedinţa lui Gaddafi bombardată de aliaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe bombe au explodat în Taiura, suburbie a capilatei Tripoli, în apropiere de una din reşedinţele colenelului Gaddafi. Momentul a fost surprins de fotografi.

Potrivit Daily Mail, în ultimele 48 de ore armata americană a lansat 22 de rachete Tomahawk asupra oraşui Tripoli. Pentru obţinerea acestor fotografii furnaliştii şi-au riscat viaţa.

Deşi au existat mai multe raiduri de acest fel, preşedintele american, Barack Obama, a jurat el şi restul coaliţiei occidentale în Libia nu intenţionează să-l ucidă pe Muammar Gaddafi.

Pe de altă parte, rebelii cer în continuare ajutor internaţional. Forţele loiale lui Gaddafi au atactat rebelii cu tancuri şi rachete şi tancurişi i-au împiedicat să intre în Tripoli.

De asemenea, în această dimineaţă, armata lui Gaddafi a preluat din nou controlul asupra oraşului petrolier Ras Lanuf. Terminalul petrolier, cucerit în 27 martie de insurgenţi, este este situat la 370 de kilometri vest de Benghazi, bastionul rebelilor din est, şi la 210 kilometri de Ajdabiya, un nod strategic al cărui control a fost preluat de rebeli în 26 martie.

Sursa: AFP

image
image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite