Etilotestele, obligatorii în barurile din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a creşterii continue a numărului de accidente rutiere cauzate de şoferi în stare de ebrietate, în Franţa se vor introduce aparate electronice de testat alcoolemia, obligatorii

Ca urmare a creşterii continue a numărului de accidente rutiere cauzate de şoferi în stare de ebrietate, în Franţa se vor introduce aparate electronice de testat alcoolemia, obligatorii pentru clienţii-conducători auto, la ieşirea din spaţiile publice unde se consumă băuturi alcoolice.

Şoferii vor şti, la plecare, cât de apţi mai sunt să urce la volan. Adoptarea acestei măsuri a fost solicitată guvernului francez de către ministrul ecologiei, Jean-Louis Borloo, şi de ministrul sănătăţii, Roselyne Bachelot, pe fondul unor grave evenimente rutiere soldate cu morţi şi răniţi, provocate de lipsa de responsabilitate a conducătorilor auto, consumatori de alcool. Măsura va intra în vigoare din vara acestui an, după ce au fost, deja, testate în 350 de locuri din vestul Franţei.

Cele mai recente accidente care, prin gravitatea lor, au alertat autorităţile franceze, s-au petrecut în weekendul trecut în Pentecote (Moeselle). Unul dintre ele, în care au murit patru tineri, cu vârste între 15 şi 26 de ani, a fost provocat de inconştienţa conducătorului auto, de 36 de ani, care, după cum a declarat la poliţie, băuse alcool şi fumase canabis.

"De la începutul anului, doar în Moeselle au murit, în accidente rutiere, cauzate de starea de ebrietate a şoferilor, 26 de persoane, numărul lor fiind mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2007", a declarat prefectul Bernard Niquet. De asemenea, bilanţul acestor tragedii, la nivelul întregii Franţe este, în medie, de 13 morţi şi 300 de răniţi pe zi.

Detectoarele electronice pentru conducătorii auto au început să apară şi în România, primele fiind deja în funcţiune, în câteva baruri de pe Calea Victoriei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite