Elicopter pentru situaţii extreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatul este capabil de performanţe "la limita posibilului" Un grup de cercetători de la Universitatea Stanford din California au creat un elicopter inteligent şi autonom care a efectuat cu

Aparatul este capabil de performanţe "la limita posibilului"

Un grup de cercetători de la Universitatea Stanford din California au creat un elicopter inteligent şi autonom care a efectuat cu succes primul zbor.

Lung de doar un metru şi douăzeci de centimetri, elicopterul testat de echipa de cercetători de la Universitatea Stanford, care l-au proiectat, îndreptăţeşte cele mai mari speranţe legate de siguranţa zborurilor în misiuni dificile.

Cu setul de performanţe pe care acest aparat de zbor, bazat pe inteligenţă artificială, le oferă, piloţii nu vor mai fi expuşi riscului de a-şi pierde viaţa, mai ales în acţiuni de cercetare a unor suprafeţe incendiate sau în operaţii militare dificile. Pentru că elicopterul independent poate zbura singur şi poate executa automat ordine variate, făcând inutilă prezenţa omului la bordul său.

O bijuterie tehnică

Mic şi agil, elicopterul inteligent şi autonom este extrem de uşor manevrabil, el putând executa salturi, rotiri, piruete, întoarceri, zbor cu spatele. Dotat cu un sistem de inteligenţă artificială dezvoltat pe computer, elicopterul este capabil să se autoinstruiască, dezvoltându-şi abilităţile.

El poate învăţa manevre noi şi combinaţii de manevre, urmărind exemplul unui elicopter manevrat de un pilot, pentru ca apoi, în diferite aplicaţii pe teren, să le folosească pe cele mai adecvate, în funcţie de necesităţi.În plus, elicopterul poate comunica în timpul misiunilor cu o bază de control de la sol, utilizând instrucţiunile primite.

"Acest elicopter este capabil de performanţe la limita posibilului", a declarat Adam Coates, un student doctorand care a lucrat la proiectul elicopterului.

Utilizat pe câmpurile de luptă

Multe companii s-au arătat interesate de elicopterul inteligent.

Unii îl doresc pentru operaţii de supraveghere a unor câmpuri de luptă sau pentru realizarea de hărţi.

Alţii îl văd util în operaţiunile de investigare a suprafeţelor incendiate sau a câmpurilor minate.

Faţă de aceste variate cerinţe, cercetătorii de la Stanford University vor continua să înzestreze elicopterul cu noi capabilităţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite