Elicopter prăbuşit în Scoţia - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre prăbuşirea unui elicopter în Scoţia, transformarea unei insule franceze în zonă de război sau vizita secretarului de stat Clinton în Indonezia. Printre alte subiecte se mai numără şi discursul primului ministru palestinian sau părerea generalului forţelor armate SUA şi NATO despre trupele din Afganistan.

Elicopter prăbuşit în Scoţia. Toate cele 18 persoane aflate la bordul elicopterului prăbuşit pe coasta Scoţiei au fost recuperaţi în viaţă, după cum a spus un ofiţer Royal Air Force (RAF), citat de CNN. Elicopterul Super Puma s-a prăbuşit la aproximativ 120 de mile est de Aberdeen. "Toată lumea a fost recuperată din apă", a spus James Loyd, asistent controller la centrul de coordonare a salvărilor aeronautice RAF. "Încă nu ştim în ce stare se află, dar credem că nu sunt leziuni majore". Loyd a spus că echipele de salvare au primit semnale de urgenţă de la toate cele 18 veste de salvare, informează CNN.

Insulă caraibeană transformată în zonă de război. Revolta publică din insula franceză din Caraibe, Guadaloupe a făcut astăzi prima victimă. Jacques Bino, activist sindical a fost împuşcat mortal la scurt timp după miezul nopţii în oraşul Pointe à Pitre. Mişcarea, condusă de grupul Colectiv împotrivă Exploatării Extremiste, a început pe 20 ianuarie ca grevă generală împotriva costurilor ridicate. Negocierile cu guvernul francez în legătură cu ajutorul de stat au eşuat, iar acest lucru a condus la creşterea gradului de frustrare. Astfel, idilica insulă cunoscută ca o destinaţie de vacanţă a devenit zonă de război, anunţă The Guardian.

Clinton ajunge în Indonezia. Hillary Clinton a ajuns în Indonezia pentru a o felicita pentru libertatea politică câştigată cu greu. "Indoneyia a experimentat o mare transformare în ultimii 10 ani", a spus secretarul de stat, referindu-se la criza financiară din 1998. "Dacă vrei să ştii dacă islamismul, democraţia, modernitatea şi drepturile femeii pot coexista, trebuie să mergi în Indonezia", a mai spus Clinton la o cină oficială, scrie The New York Times.

Ajutorul oferit Fâşiei Gaza trebuie să ajungă la populaţie. Donatorii internaţional ar trebui să trimită bani pentru reconstruirea Fâşiei Gaza direct proprietarilor, potrivit spuselor primului ministru palestinian, oferind un plan ce ocoleşte liderii Hamas, rivalii săi politici. Militanţii islamici doresc să ştie cum cunt distribuiţi banii. Comunitatea internaţională însă nu va înmâna sute de milioane de dolari militanţilor. Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii consideră că Hamas este o grupare teroristă, informează AP.

Noile trupe din Afganistan, operaţionale până în vară. Comandantul forţelor armate NATO şi SUA consideră că cele 17.000 de trupe adiţionale trimise de preşedintele Barack Obama în Afganistan vor fi operaţionale până în vară. "Voi folosi cea mai mare parete a acestor trupe în partea de sud a Afganistanului, o zonă în care noi nu suntem reprezentaţi destul de bine", a spus generalul David McKiernan într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite