Eforturi scăzute pentru reducerea emisiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre problemele notabile ale Marii Britanii este consumul ridicat de electricitate. Guvernul britanic nu a depus suficiente eforturi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, se

Una dintre problemele notabile ale Marii Britanii este consumul ridicat de electricitate. Guvernul britanic nu a depus suficiente eforturi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, se arată într-un raport realizat de mai mulţi politicieni din Marea Britanie şi citat de Reuters.

"Guvernul trebuie să îşi demonstreze rolul de lider printr-o serie de progrese rapide", se precizează în raport. Una dintre problemele notabile ale Marii Britanii este consumul prea mare de electricitate, pe fondul utilizării tot mai frecvente a calculatoarelor.

În acest sens, în raport se arată că eforturile guvernului de a produce electricitate din surse regenerabile au fost "extrem de mici". Raportul coordonat de Tim Yeo, membru al Partidului Conservator, citează cifre ale Comisiei pentru dezvoltare durabilă.

Aceasta arată că Executivul britanic are un obiectiv de reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 12,5 la sută până în 2011, la 2.000 de niveluri. "Pentru a realiza acest obiectiv este important ca Executivul britanic să facă tot posibilul pentru a reduce mai degrabă propriile emisii decât să se bazeze pe cumpărarea unor substituţi ai carbonului", se mai specifică în raport.

Reprezentanţii WWF considerau la începutul acestei luni că Marea Britanie este lider în lupta împotriva încălzirii globale şi a reducerii emisiilor poluante.

Este important ca Executivul britanic să facă tot posibilul pentru a reduce mai degrabă propriile emisii decât să se bazeze pe cumpărarea unor substituţi ai carbonului
Din raportul politicienilor britanici

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite