Ecofermierii, favorizaţi de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii europeni primiţi de fermierii din Marea Britanie sunt condiţionaţi de agricultura "verde" Agricultorii britanici nu vor mai primi subvenţii de la UE dacă nu vor lua măsuri pentru

Banii europeni primiţi de fermierii din Marea Britanie sunt condiţionaţi de agricultura "verde"

Agricultorii britanici nu vor mai primi subvenţii de la UE dacă nu vor lua măsuri pentru conservarea terenurilor. Autorităţile locale vor să impună condiţii şi mai dure.

Comisia Europeană discută intens un proiect prin care subvenţiile pentru agricultură nu vor ajunge la fermieri decât dacă aceştia vor adopta o serie de măsuri pentru o agricultură cât mai ecologică.

Agricultorii din Marea Britanie nu au primit, în acest an, subvenţii de la Uniunea Europeană şi se pare că forul european intenţionează ca şi pe viitor să menţină această decizie, scrie cotidianul britanic "The Times".

Reguli şi procente

Fermierii britanici vor primi în continuare plăţile de la UE dacă vor face îmbunătăţiri de ordin ecologic pentru terenurile pe care le cultivă. Condiţia impusă de forul european spune că suprafaţa de pământ care se va supune noilor reguli trebuie să fie cel puţin între trei şi cinci procente. Şi alte ţări care nu respectă acest procent îşi pot pierde subvenţiile agricole.

De pildă, potrivit jurnaliştilor de la "The Times", şi agricultorilor din Franţa urmează să li se aplice aceleaşi măsuri.

Comisia Europeană mai cere ca marginile terenurilor agricole, aflate lângă râuri, canaluri sau fluvii, să nu fie cultivate. Totodată, este interzisă folosirea pesticidelor pe aceste suprafeţe.

Autorităţile britanice au anunţat că susţin măsurile propuse de forul european şi, mai mult decât atât, intenţionează să impună condiţii chiar mai aspre decât cele impuse de Bruxelles. Guvernul de la Londra doreşte să îi determine pe fermieri să se îndrepte către agricultura ecologică.

Păsările sunt puse în pericol

Secretarul britanic de stat care se ocupă de mediu şi probleme rurale a anunţat deja că va impune anumite standarde pentru toţi fermierii şi proprietarii de pământ care beneficiază de subvenţii.

Îngrijorările autorităţilor, care vin şi pe fondul apelurilor primite din partea organizaţiilor de mediu, vizează dispariţia tot mai multor specii de păsări al căror habitat îl reprezintă terenurile agricole.

De cealaltă parte, Uniunea Naţională a Fermierilor din Marea Britanie şi-a declarat nemulţumirea faţă de aceste propuneri, afirmând că adoptarea acestor măsuri stricte suplimentare nu asigură premise concurenţiale corecte faţă de ceilalţi agricultori din Europa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite