Concernul aeronautic EADS intenţionează să construiască o fabrică în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concernul aeronautic EADS intenţionează să construiască o fabrică în România pentru componente din metal şi laminate pentru avioane, scrie cotidianul german Financial Times Deutschland în ediţia online de luni.

Nou înfiinţata filială a EADS, Premium Aerotec, va produce, de la începutul anului viitor, componente în România, pentru a putea livra în continuare avioane Airbus la preţuri competitive, anunţă cotidianul.

Fabrica ce urmează să fie construită în România este răspunsul Premium Aerotec la presiunile exercitate de Airbus ca şi EADS să îi livreze componente la preţuri comparabile cu cele de pe pieţele externe. Şi Aerolia, divizia franceză similară a EADS, a decis să construiască o fabrică în Tunisia.

Premium Aerotec a luat naştere la începutul acestui an, fiind constituită din trei uzine Airbus germane: Varel, Nordenham şi Augsburg. În prezent, compania are 6.300 de angajaţi şi a livrat componente în valoare de aproximativ 1 miliard euro.

Oportunităţile oferite de România sunt cele mai bune, sub aspectul potenţialului specialiştilor şi, prin urmare, le vom da curs, a declarat un purtător de cuvânt al Aerotec, care a refuzat să ofere şi un termen concret al deschiderii uzinei.

Potrivit Financial Times Deutschland, managementul Premium Aerotec aşteaptă mai întâi rezultatul turului doi al alegerilor prezidenţiale din România. Într-o primă fază, în uzina de la Braşov vor fi angajate 250 de persoane. În faza de producţie, fabrica va avea 500 de angajaţi.

Fabrica din România ar urma să funcţioneze independent de concernul EADS. Pentru moment, aproximativ 80% din vânzări vor fi către EADS, iar cel puţin până la sfârşitul anului 2011, EADS va deţine pachetul majoritar.

Concernul investeşte aproximativ 500 de milioane euro pentru producţia de componente pentru aeronave din cele mai moderne materiale din fibră de carbon, în special pentru modelul Airbus A350. Uzina ar putea prelua şi partea de producţie a aşa-numitelor componente mici ce se realizează în prezent la uzina Airbus de la Bremen, care are în prezent circa 400 de angajaţi.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite