Doi jurnaliști britanici arestați în Llibia au fost eliberați

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnaliștii arestați în Libia, eliberați
Jurnaliștii arestați în Libia, eliberați

Cei doi ziarişti britanici arestaţi în Libia, pe data de 21 februarie, au fost eliberaţi duminică, a anunţat adjunctul ministrului libian de Interne, citat de AFP.

"Ministrul de Interne a decis eliberarea lor atunci când a devenit evident că nu au comis nici un delict", a afirmat oficialul libian în cadul unei conferinţe de presă, alături de cei doi ziarişti, care păreau obosiţi, dar într-o stare de sănătate aparent bună. Deşi au fost prezenţi în momentul anunţului, ei nu au făcut încă nici o declaraţie.

Ziariştii britanici lucrau pentru postul iranian de televiziune în limba engleză Press Tv. Cu o zi în urmă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), care deţine puterea la Tripoli, a afirmat că există "numerose informaţii" potrivit cărora cei doi jurnalişti se aflau în Libia "în alte scopuri decât jurnalismul", precizând că ei aveau asupra lor o scrisoare a lui Saif al-Islam, fiul fostului lider libian, Muammar Gaddafi.

De asemenea, şeful unei miliţii din Misrata, care i-a arestat, a declarat, joi, că ei sunt anchetaţi pentru intrare frauduloasă pe teritoriul libian şi spionaj, după ce au fost surprinşi filmând într-o zonă sensibilă a capitalei, "comportamentul şi deplasările lor în capitală fiind suspecte de la început", informează Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite