Doi piraţi au fost ucişi într-un schimb de focuri cu Garda de Coastă yemenită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un petrolier yemenit a fost capturat de piraţii somalezi în largul coastei Yemenului, a anunţat duminică un oficial de la Sanaa, precizând că doi piraţi au fost ucişi în timpul unei ciocniri cu Garda de Coastă yemenită, transmite AFP.

"Doi piraţi au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi", a declarat responsabilul, precizând că şi doi membri ai Gărzii de Coastă au fost răniţi, potrivit site-ului Ministerului Apărării.

În momentul atacului, petrolierul, aparţinând rafinării din Aden, se întorcea gol, după ce îşi livrase încărcătura în oraşul Mohra, din estul ţării. Tonajul petrolierului, numărul şi naţionalitatea membrilor echipajului nu au fost precizate.

Acest atac coincide cu anunţul eliberării de către piraţii somalezi a unui mic vas de alimentare, Sea Princess, închiriat de un armator yemenit.

În total, 16 nave şi 273 de marinari se află în prezent în mâinile piraţilor somalezi, aşteptând încheierea negocierilor pentru virarea recompenselor. Un remorcher italian, Buccaneer, cu 16 membri ai echipajului la bord (10 italieni, cinci români şi un croat), a fost capturat în 11 aprilie în Golful Aden.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite