VIDEO Documentar: Iisus Hristos a vizitat Anglia când avea 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un film documentar susţine că Iisus Hristos a fost în Anglia şi a vizitat zona în care acum se află oraşul Glastonbury. Filmul "And Did Those Feet" urmează legenda reflectată în cuvintele imnului religios Ierusalim şi va avea premiera la Institutul Britanic de Film din Londra, transmite Daily Mail. 

Imnului religios Ierusalim începe cu: "Iar acele picioare în vremuri străvechi au păşit pe munţii verzi ai Angliei".

Producătorul documentarului, Ted Harrison, a declarat: "Dacă cineva vroia să înveţe despre spiritualitatea clasicilor şi a grecilor, ar fi trebuit să vină în Marea Britanie. Până acum însă nu există nicio dovadă arheologică. Pantofii lui Iisus n-au fost deocamdată găsiţi".

Pe de altă parte, cercetătorul Gordon Strachan, a declarat că este foarte posibil ca Mântuitorul să fi ajuns pe teritoriul britanic pentru a-şi extinde cunoştinţele spirituale, în contextul în care la acea vreme Britania era centrul cultural şi educaţional al lumii.

Gordon Strachan a studiat teoriile conform cărora Iisus ar fi construit o capelă lângă locul în care acum are loc cel mai mare festival rock din Marea Britanie. Acest lucru s-ar fi întâmplat în timp ce Iisus se afla în partea vestică a teritoriului britanic alături de unchiul său, Iosif din Arimathea, la vârsta de 12 ani.

Mănăstirea medievală Glastonbury Abbey ar fi fost construită mai târziu tocmai pe acest loc, transmite Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite