Directoarea Biroului de Urgenţe din Chile a demisionat după seism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cutremurul din Chile a fost devastator
Cutremurul din Chile a fost devastator

Victimă a polemicii privind eşecurile sistemului de alertă pentru tsunami, directoarea Biroului naţional de Urgenţe din Chile şi-a prezentat demisia, la câteva ore după producerea seismului din 27 februarie, potrivit preşedinţiei chiliene, informează Wall Street Journal.

Carmen Fernandez a înaintat demisia preşedintelui în exerciţiu al statului Chile, Michelle Bachelet, justificându-şi decizia prin faptul că s-a simţit implicată pe nedrept în această recentă polemică.

Citiţi şi:

Ca se evite un dezastru ca cel din 2004 din apropierea Oceanului Indian, oceanografii au exagerat cu avertizarea de tsunami din Hawaii

Pe de altă parte, şeful Serviciului de Hidrografie şi Oceanografie (SHOA) al Marinei chiliene a fost demis pentru rolul acestui serviciu în momentul alertei, pe fondul comunicării frenetice între autorităţi, scrie Wall Street Journal.

La o zi după catastrofă Marina a recunoscut o "eroare în avertizarea meteorologică" şi faptul că informarea transmisă prin intermediul SHOA a fost extrem de neclară, pentru a decide să menţină sau nu alerta de tsunami.

Ttrei valuri uriaşe au măturat litoralul chilian, devastând mai multe staţiuni balneare.

Onemi a denunţat impreciza informaţiilor venite de la Marină, însă instituţia a fost acuzată la rândul său pentru că nu a prevăzut structuri de comunicare sau de adunare de informaţii, pentru a face faţă unui astfel de scenariu de catastrofă.

Am fost orbi şi muţi după seism, a declarat Carmen Fenandez, care a recunoscut "o eroare de comunicare".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite