Dezastru ecologic pe coastele Australiei - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie astăzi despre dezastrul ecologic produs pe coastele Australiei, sentinţa primită de jurnalistul irakian care a aruncat cu pantoţii în fostul preşedinte american sau intenţiile Pheonianului de a lansa un satelin între 4 şi 8 aprilie. Printre alte subiecte, un elicopter canadian cu 18 oameni la bord s-a prăbuşt în Oceanul Atraltic, iar Franţa şi Germania coalizează pe timp de criză.

Dezastru ecologic pe coastele Australiei. Autorităţile au declarat coasta de nord a Australiei zonă de dezastru vineri după ce tone de petrol provenind de la o navă au contaminat câteva plaje pline de turişti. Premierul Anna Bligh a declarat că insula Moreton, insula Birbie şi unele zone sudice ale costei Sunshine done de dezastru după ce nava a pierdut peste 30 de tone de combustibil în momentul în care carena a fost străpunsă de un container căzut peste bord. "Ar putea fi cel mai mare dezastru ecologic pe care Queensland l-a văzut vreodată", a spus Bligh, citată de Reuters.

Trei ani de închisoare pentru jurnalistul irakian. Jurnalistul irakian care în timpul ultimei vizite a lui George Bush la Bagdad şi-a aruncat papucii spre acesta, la o conferinţă de presă, a fost condamnat la 3 ani de detenţie. Stânjenitorul moment pentru fostul preşedinte a avut loc în 14 decembrie. Procesul lui Muntazer al-Zaidi a început luna trecută la Curtea penală centrală din Irak, situată în Zona verde, sector ultrasecurizat din capitala irakiană, scrie The Guardian.

Coreea de Nord a anunţat ONU că va efectua o lansare de satelit în perioada 4-8 aprilie. Decizia Phenianului a stârnit imediat reacţia Statelor Unite, care a avertizat că vor lua o serie de măsuri în cazul în care autorităţile coreene îşi vor duce la îndeplinire planul. SUA a somat Coreea de Nord să nu lanseze rachete cu rază lungă de acţiune. Regimul comunist a furnizat Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale şi Organizaţiei Maritime Internaţionale “informaţiile necesare pentru securitatea avioanelor şi a vaselor” în contextul lansării “unui satelit experimental de telecomunicaţii”, scrie AP.

Un elicopter canadian cu 18 oameni la bord s-a prăbuşit deasupra Oceanului Atlantic, la 70 de kilometri distanţă de insula canadiană Terra Nova. Echipele de intervenţie au reuşit să găsească un supravieţuitor care se află sub supraveghere medicală. Căutările continuă pentru găsirea celorlalţi 16 oameni, iar una dintre persoane este moartă. Membrii echipelor de intervenţie ar fi văzut şi o barcă de salvare plutind în derivă, dar nu au putut confirma prezenţa vreunei persoane la bord. Aparatul transporta muncitori la o platformă de foraj petrolier, scrie AFP.

Franţa şi Germania coalizează pe timp de criză. Lăsând la o parte luni de tensiune pe tema gestionării pe timp de criză, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi-au unit forţele joi pentru a respinge apelurile Statelor Unite, potrivit cărora Europa cheltuieşte mai mulţi bani pentru a preveni recesiunea. Unitatea dintre Franţa şi Germania este considerată crucială pentru luarea unor decizii majore în Europa, însă aceast nou raport dintre cele două ţări ar putea afecta relaţia dintre Europa şi SUA asupra modului de acţionare în timpul crizei economice globale, anunţă International Herald Tribune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite