UPDATE Patru cutremure puternice s-au produs în Indonezia/ Cel puţin doi morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru seisme puternice au avut loc astăzi în Indonezia, dintre care unul cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, relatează CNN citând Centrul american de Geofizică.

UPDATE Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa ca urmare a cutremurelor, iar circa 20 de case au fost distruse, a anunţat poliţia. Totodată au fost raportate şi incendii.

Primul cutremur a înregistrat o magnitudine de moment de 6,2. Un al doilea, de 7 grade, a fost înregistrat câteva minute mai târziu. Epicentrul seismul a fost localizat la o adâncime de zece kilometri, la 123 kilometri sud-est de insula Biak, în largul Papuasiei occidentale. Această insulă şi cele care o înconjoară sunt izolate, slab populate şi greu accesibile.

Agenţia de seismologie din Indonezia a instituit alerta de tsunami imediat după producerea celui de al doilea cutremur, dar ulterior a ridicat-o.

O oră mai târziu, s-a produs un seism cu magnitudinea 5,2, urmat la 20 de minute de unul de 6,2.

În unele zone s-au înregistrat pene de curent, dar nu există informaţii în legătură cu pagube grave sau victime.

Locuitorii de pe insula Papua s-au panicat, au ieşit pe străzi, îndepărtându-se însă de coastă.

"Oamenii au plecat în fugă din casele lor şi s-au îndreptat spre locurile mai înalte de teama unui tsunami", a afirmat anterior Denni Siregar, şeful poliţiei din sectorul Insulei Yapen. "Nu s-au raportat victime, dar cel puţin o casă a fost deteriorată", a adăugat el.

Indonezia este situată pe "Cercul de Foc" al Pacificului, unde activitatea vulcanică şi seismică sunt foarte puternice. Peste 1.000 de persoane au fost ucise de un seism cu magnitudinea 7,6 care a afectat vestul insulei Sumatra în septembrie 2009.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite