VIDEO Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade zguduie din nou Chile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei replici ale cutremurului din 27 februarie au lovit statul chilian, joi dimineaţa, în timpul ceremoniei de depunere a jurământului pentru noul preşedinte chilian. Cel mai puternic dintre ele a avut o magnitudine de 7,2 grade, informează Institutul Geologic American.

Epicentrul seismului de 7,2 grade a fost localizat la 77 mile de capitala statului, Santiago. Nu a fost emisă nicio alertă de tsunami, potrivit CNN. Înregistrat la ora locală 11.39 (16.39 ora României), cutremurul s-a produs la o adâncime de 35 kilometri, fiind localizat la 137 kilometri sud de Valparaiso şi 147 de kilometri sud-vest de Santiago.

Acesta a fost urmat de un alt doilea cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade, care s-a produs 16 minute mai târziu, la aproximativ 143 kilometri sud-vest de Santiago, potrivit USGS.

A treia replică a înregistrat o magnitudine de 6,0 grade şi s-a produs la 27 minute diferenţă.

Seismele au avut loc în timpul unei ceremonii oficiale la care participa şi noul preşedinte al statului sud-american, Sebastian Pinera, şi a fost considerat o replică a cutremurului din 27 februarie, de 8,8 grade. 

Replicile au fost resimţite joi dimineaţă în mai multe oraşe din centrul statului Chile, între care capitala şi oraşul de coastă Valparaiso.

Nu există încă informaţii legate de pagubele produse.

Potrivit Centrului de Avertizare din Pacific, "nu este aşteptat un val distrugător de tsunami în Pacific" şi nu există pericolul formării unui astfel de val în Hawaii. Cu toate acestea, centrul a precizat că astfel de cutremure generează uneori valuri de tsunami la nivel local care se pot dovedi distrugătoare pe o rază de circa 100 kilometri de epicentru, transmite CNN.

O altă replică de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs în urmă cu câteva zile în Chile, provocând haos într-o ţară devastată deja.

Ultimul bilanţ al victimelor cutremurului din 27 februarie arată peste 450 de persoane decedate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite