Cumnatul lui Hashim Thaci, la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bajrush Sejdiu, rudă apropiată a premierului kosovar, a fost arestat. Supranumit “lordul contrabandei din Balcani”, proprietar al unui imperiu financiar, Sejdiu a fost prins de poliţia macedoneană în timp ce încerca să fugă în Kosovo.

Alte 21 de persoane au fost reţinute odată cu Sejdiu, sub acuzaţia de contrabandă, corupţie şi fraudă fiscală. Poliţiştii au confiscat  totodată 15 tone de ţigări cu timbre false şi au percheziţionat mai multe clădiri aparţinând lui Sejdiu, printre proprietăţile acestuia numărându-se şi clubul macedonean de fotbal “Milano”. Sejdiu a fost reţinut în timp ce încerca să-şi piardă urma în Kosovo, fiind capturat după o urmărire demnă de un scenariu hollywoodian, după ce a opus rezistenţă forţelor de ordine.

În ciuda legăturilor de rudenie cu premierul kosovar (este căsătorit cu sora acestuia), lui Sejdiu i s-au adus şi alte acuzaţii grave, printre care asociere de tip mafiot.  

Operaţiunea „Cenuşa“nu s-a încheiat

Poliţia macedoneană se afla pe urmele contrabandistului de mai bine de şase luni, timp în care a fost planificată operaţiunea “Cenuşa” care a dus, în primul rând,  la percheziţionarea fabricii de ţigări “Boro Petrusevski-Papucar” din Kumanovo, piesă importantă a imperiului financiar condus de Sejdiu.

În afară de cele 15 tone de ţigări, acolo au mai fost confiscate cel puţin 30 de arme semiautomate Kalaşnikov şi mai multe vehicule cu plăcuţe de înmatriculare false. Cinci angajaţi ai fabricii au fost surprinşi în timp ce încercau să dea foc unei cantităţi considerabile de hârtie folosită la fabricarea ţigărilor.

Ministrul macedonean de Interne, Gordana Jankulovska, a precizat că operaţiunea “Cenuşa” continuă, pentru demascarea întregii reţele care ar avea legătură şi cu crima organizată.

Cad capete în poliţia macedoneană

În urma capturării lui Sejdiu, poliţia din Kumanovo a fost decapitată, 61 de comisari, comandanţi, şefi de sectoare fiind degradaţi. Jankulovska crede că aceştia au închis ochii la modul în care “omul de afaceri” îşi conducea imperiul financiar

“Dacă poliţiştii se vor dovedi vinovaţi, nu vom ezita să îi trimitem în faţa justiţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministrului macedonean de Interne.

Capturat la graniţă

Bajrush Sejdiu a fost arestat la Blace, o localitate de frontieră, aflată la 20 km de Skopje. La domiciliul său a fost găsită o fotocopie a unui cec de două milioane de dolari.

 Anchetatorii încearcă să afle dacă Sejdiu a primit sau a plătit această sumă, precum şi celelalte nume implicate în tranzacţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite