Cum a devenit "Cina cea de Taină" mai copioasă cu trecerea timpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Brian Wansink, Universitatea Cornell / Sursa foto: Washington Post
Profesorul Brian Wansink, Universitatea Cornell / Sursa foto: Washington Post

Porţiile de mâncare din celebra pictură "Cina cea de Taină" au căpătat dimensiuni biblice în ultimii o mie de ani, potrivit unui raport publicat de doi cercetători americani în jurnalul medical International Journal of Obesity, transmite AP.

Cu ajutorul unui computer, cei doi cercetători au comparat mărimea porţiilor de mâncare şi mărimea capetelor aparţinând lui Iisus Hristos şi apostolilor săi, în 52 de astfel de reprezentări.

Dacă arta este o copie a vieţii reale, atunci am dat de belea, este concluzia cercetătorilor, relatează AP.

Mărimea felului principal de mâncare reprezentat în „Cina cea de Taină" a crescut cu 69 %, mărimea farfuriei cu 66 %, iar pâinea a fost mărită cu 23 de procente, între anii 1000-2000, potrivit studiului efectuat de cercetătorul Brian Wansink din cadrul Universităţii Cornell şi fratele său, Crain Wansink.

Potrivit Bibliei, Cina cea de Taină a avut loc într-o seară, dar nu sunt detalii legate de principalele feluri de mâncare, exceptând specificaţiile privind pâinea şi vinul.

Nu mai este menţionat nimic altceva, deşi în aceste de reprezentări, au apărut peştele, carnea de miel sau chiar de porc, a declarat Brian Wansink.

Studiul mai arată că porţiile mai mari de alimente îi determină pe oameni să mănânce mai mult şi chiar să se supraalimenteze.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite