Cuba şi Argentina au suspendat zborurile din şi spre Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate zborurile care fac legătura dintre Mexic şi Argentina şi Cuba au fost suspendate pentru 48 de ore din cauza pericolului de propagare a gripei porcine, transmite AFP.

"Toate zborurile provenind din Mexic sunt suspendate până luni", a declarat marţi seara şeful Guvernului argentinian, Sergio Massa, într-o conferinţă de presă care a avut loc după o reuniune a Comitetului de urgenţă, la care a asistat şi preşedintele Cristina Kirchner, informează NewsIn.

Premierul a anunţat şi înfiinţarea unei comisii însărcinate cu strângerea şi coordonarea tuturor informaţiilor despre impactul bolii. Niciun caz de gripă porcină nu fisese confirmat în Argentina până marţi.

"Toate zborurile dinspre şi spre Mexic sunt suspendate temporar pentru următoarele 48 de ore, cu excepţia cazurilor excepţionale", se arată şi într-un comunicat al ministrului cubanez al sănătăţii, Jose Ramon Balaguer Cabrera.

Ministrul cubanez a anunţat şi un "control epidemiologic intensificat în toată ţara, în special la Havana", capitala acestei ţări cu o populaţie de 11,2 milioane de locuitori. "Preşedinţii adunărilor provinciale şi puterii populare vor lua toate măsurile" necesare pentru a asigura "vigilenţă şi controlul sanitar internaţional" şi, în caz de necesitate, "tratamentul medical (...) inclusiv măsuri de izolare", potrivit textului.

Autorităţile sunt "dispuse să pună treptat în aplicare şi alte restricţii, pentru a reduce riscurile apariţiei bolii în Canada", a conchis ministrul.

Guvernul de la Havana a intensificat şi controalele vizând zborurile provenind de la Miami,  fief al exilaţilor cubanezi din Statele Unite, a doua ţară afectată de boală. Circa 1,5 milioane de americani de origine cubaneză pot să îşi viziteze apropiaţii rămaşi pe insulă de cât ori vor, după ce preşedintele Barack Obama a ridicat restricţiile vizând călătoriile în Cuba, la mijlocul lunii aprilie.

Niciun caz uman de gripă porcină nu a fost diagnosticat până în prezent în Cuba, potrivit Ministerului cubanez al Sănătăţii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite