Coreea de Sud, ameninţată de talibani după ce a decis să trimită trupe în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi Afganistan
Soldaţi Afganistan

Talibanii au ameninţat cu represalii Coreea de Sud din cauza deciziei acesteia de a trimite din nou trupe în Afganistan, potrivit unui comunicat trimis prin poşta electronică agenţiilor internaţionale de ştiri.

Coreea de Sud a anunţat că va trimite 350 de militari anul viitor pentru a-i proteja pe angajaţii umanitari coreeni,. Talibanii au atacat decizia, argumentând că încalcă promisiunea din 2007 de retragere permanentă în schimbul eliberării a 19 ostatici.

Retragerea celor 200 de soldaţi ai Seulului, din 2007, era prevăzută mai de mult, dar s-a finalizat la scurt timp după criza ostaticilor. Talibanii au ucis doi sud-coreeni după ce au cerut Seulului să-şi retragă trupele. De atunci, Coreea de Sud nu a mai fost prezentă militar în Afganistan.

Liderii Coreii de Sud "ar trebui să fie pregătiţi pentru consecinţele acţiunii lor, pe care le vor avea sigur de înfruntat", se menţionează în comunicatul de ieri, primit de la o adresă de e-mail pe care grupul islamist o utilizează în mod curent.

"Ei (coreenii) au promis să-şi retragă forţele din Afganistan şi au promis să nu mai trimită vreodată soldaţi în ţara noastră", continuă declaraţia.

Oficiali ai Ministerului sud-coreean al Apărării şi şefii Statului Major au negat că ar fi formulat o asemenea promisiune, anume că nu vor mai trimite niciodată trupe în Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite