Coreea de Nord: un posibil atac asupra Coreei de Sud - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de azi scrie despre un posibil atac al Coreei de Nord asupra Coreei de Sud, The Times care pune taxă pe accesul online al articolelor sau despre exploziile care au avut loc în Irak. Printre alte subiecte, Rusia şi SUA au ajuns la un acord privind reducerea arsenalului nuclear, iar un soldat britanic a fost ucis în Afganistan.

Coreea de Nord, suspectată de atac asupra Coreei de Sud. O navă din Coreea de Sud s-a scufundat în apropiere de graniţa maritimă aflată în litigiu cu Coreea de Nord şi aproximativ 46 de oameni au fost daţi dispăruţi, iar autorităţile cred că ar putea fi vorba despre un atac din partea Coreei de Nord, scrie Reuters.

Din iunie, The Times va cere bani utilizatorilor. "The Times" şi "Sunday Times" se pregătesc să pună taxă pe accesul online al articolelor. Utilizatorii online vor trebui să plătească 1.48 de dolari pe zi sau 2.97 de dolari pe săptămână ca să aibă accest la materialele Times. De altfel, din luna mai cele două publicaţii nu vor mai folosi acelaşi site.  Timesonline.co.uk. va fi refăcut, iar Sunday  Times va avea un site nou: www.thesundaytimes.co.uk. "Suntem mândri de stilul nostru jurnalistic şi nu ne este ruşine să spunem că simţim că are o valoare", a declarat directorul executiv al News International, trustul care deţine cele două publicaţii, Rebekah Brooks, scrie China View.

Cel puţin 32 de persoane au murit în Irak. Două bombe au ucis cel puţin 32 de persoane, femei şi copii, şi au rănit alte 68 vineri în nordul Irakului, lângă Bagdad. Deflagraţiile au avut loc în faţa unui restaurant şi a unei cafenele în Khalis şi au distrus cel puţin 6 magazine. Exploziile au fost provocate la 75 de km de Bagdad şi este vorba despre o maşină capcană şi o bombă într-o piaţă, scrie CNN.

Rusia şi SUA reduc arsenalul nuclear. Preşedintele SUA, Barack Obama, şi omologul său rus, Dmitry Medvedev, au convenit asupra unui nou tratat de reducere a armelor nucleare, după luni de negocieri. Tratatul presupune limitarea numărului de ogive nucleare pe care le deţine fiecare dintre cele două state la 1.550, cu 30% mai puţin decât prevede tratatul din prezent, şi va fi semnat pe 8 aprilie la Praga, scrie BBC.

Un soldat englez a fost ucis de o grenadă în Afganistan. Militarul se afla în sudul Afganistanului, în Sangin, când o grenadă aruncată de după un zid i-a curmat viaţa, au anunţat oficialii ministerului de apărare. Bărbatul făcea parte din Brigada Forţelor de Recunoaştere. În total, 277 de soldaţi englezi au murit în conflictul din Afganistan din 2001 şi până în prezent, scrie The Telegraph.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite