Copiii săraci îşi pierd viaţa din cauza neglijenţei. În lume patru milioane de micuţi au murit cu zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru milioane de copii au murit cu zile în ultimii zece ani deaorece autorităţile nu au intervenit pentru ajutorarea familiilor nevoiaşe, se arată într-un raport  al organizaţiei Save the Children, notează BBC News.

Diferenţele uriaşe de şansă existente între copiii care provin din medii sociale diferite sunt acutizate şi de incapacitatea statelor de a întinde o mână de ajutor familiilor sărace.

Astfel, în goana după un venit mai bun, familiile sărace tind să-şi neglijeze copiii. Micuţii lăsaţi de capul lor îşi pierd viaţa în accidente care putea fi împiedicate dacă ar fi beneficiat de o mai bună supraveghere. Potrivit raportului Unicef, copiii din cele mai sărace gospodării din statele în curs de devoltare sunt de două ori mai ameninţaţi cu moartea decât cei născuţi în familii înstărite.

Ambele rapoarte, apărute cu două săptămâni înainte de summitul de la New York, în care se vor stabili ţelurile pentru noul mileniu, printre care reducerea mortalităţii infantile, atrag atenţia că a ajuta un stat să devină mai bogat nu înseamnă că vor fi salvate vieţile mai multor copii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite