VIDEO / 60 de lideri mondiali se întrunesc la summitul de la Copenhaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 60 de şefi de stat şi prim-miniştri se vor aduna între 7-18 decembrie la summitul de la Copenhaga asupra climatului pentru a ajunge la un acord asupra reducerii gazelor cu efect de seră, transmite BBC.

Observatorii spun că prezenţa atâtor lideri guvernamentali va ridica semnificativ aşteptările. Discuţiile anuale ale ONU privind schimbările climatice sunt, de obicei, conduse de miniştrii Mediului, notează BBC.

Delegaţi din 192 de ţări vor participa la reuniune, în care va încerca să se ajungă la un nou tratat, care să înlocuiască Protocolul de la Kyoto, semnat în 1997 şi care va expira în 2012.

Într-o scrisoare adresată premierului danez Lars Loekke Rasmussen, prin care şi-a confirmat prezenţa la summit, premierul britanic Gordon Brown şi-a subliniat angajamentul de a face tot posibilul pentru a obţine un acord care să marcheze un punct de turnură decisiv la nivel global în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Toţi conducătorii au responsabilitatea de a veni împreună la Copenhaga pentru a realiza acest obiectiv. Nu ne putem permite să eşuăm, a declarat Brown, în scrisoarea publicată duminică de Downing Street.

Şaizeci şi cinci de şefi de stat şi de guvern şi-au confirmat până acum participarea la această conferinţă ce se va desfăşura în capitala daneză. Cele 191 de ţări invitate plus Danemarca, ţara gazdă, vor încerca să găsească un acord mondial asupra reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat speranţa sâmbătă că summitul internaţional privind clima care va avea loc în decembrie la Copenhaga va oferi prilejul adoptării unor măsuri "imediate" împotriva încălzirii climei.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite