Copacii artificiali pot reduce gazele cu efect de seră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Savantul care a rostit primul, în urmă cu aproape 40 de ani, cuvintele "încălzire globală" propune acum o soluţie de urgenţă pentru răcorirea planetei: copacii artificiali. Wallace

Savantul care a rostit primul, în urmă cu aproape 40 de ani, cuvintele "încălzire globală" propune acum o soluţie de urgenţă pentru răcorirea planetei: copacii artificiali. Wallace Broecker spune că pădurile veritabile cresc prea încet şi, în lipsa lor, planeta va intra în colaps.

Prin "copac artificial" Broecker înţelege nişte turnuri uriaşe, de 18 metri înălţime, pe care vor fi montate nişte lamele dintr-un material plastic capabil să "captureze" dioxidul de carbon din aer. Specialistul britanic a calculat că, pentru a îndeplini rolul de "pădure de urgenţă a planetei", ar fi nevoie ca 60 milioane de astfel de turnuri să fie construite în marile centre industriale ale lumii.

Costuri şi voinţă politică

Wallace Broecker spune că, studiind curenţii de aer, a ajuns la concluzia că 20 milioane de copaci artificiali, înalţi de 18 metri şi cu palete de doi metri lăţime, amplasaţi în deşertul Californiei, ar fi suficienţi pentru a captura tot dioxidul de carbon azvârlit în atmosferă de industria Statelor Unite.

Pentru înălţarea celor 60 milioane de turnuri, ar fi nevoie de o investiţie masivă de 600 miliarde de dolari, care ar rezolva într-un singur an problema efectului de seră. Dioxidul de carbon capturat ar urma să fie lichefiat şi îngropat în sondele goale de petrol.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite