Conducta de petrol dintre Rusia şi China a fost inaugurată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducta are 2 694 km pe teritoriul rus şi 930 km pe cel chinez, iar capacitatea anuală este de 30 milioane de tone de petrol
Conducta are 2 694 km pe teritoriul rus şi 930 km pe cel chinez, iar capacitatea anuală este de 30 milioane de tone de petrol

După două luni de teste, o conductă de petrol ce leagă Siberia de rafinăriile din nord-est-ul Chinei a fost pusă în funcţiune sâmbătă.

Conducta are 2 694 km pe teritoriul rus şi 930 km pe cel chinez, iar capacitatea anuală este de 30 milioane de tone de petrol.

Livrările de hidrocarburi din Rusia ocupă un loc esenţial şi în continuă creştere în cadrul cooperării economice între cele două puteri: Rusia este primul producător de petrol din lume, iar China, primul consumator de energie, depăşind de puţin timp Statele Unite.

Pe de altă parte, interesul este reciproc. Beijingul răspunde nevoii Moscovei de a-şi diversifica exporturile cu evitarea Europei, iar Rusia răspunde obiectivului Chinei de înmulţire a surselor de aprovizionare pentru acoperirea creşterii sale spectaculoase.

În China, 70% din energie este produsă prin combustia cărbunelui, dar autorităţile şi-au propus să-şi diversifice sursele, mai ales cu gaz, energie nucleară şi energii regenerabile, treanmite Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite