Columbienii au capturat un submarin folosit la traficul de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata columbiană a reuşit să captureze, pentru prima dată, un submarin complet submersibil folosit de traficanţii de droguri pentru a transporta stupefiante în Mexic.

Submarinul a fost capturat de către columbieni duminică, iar anunţul a fost făcut luni, de către colonelul Manuel Hurtado. Conform acestuia, vasul era capabil să transporte aproximativ opt tone de droguri, dar în momentul capturii era gol şi nimeni nu a fost arestat. „Vasul este funcţionabil şi are capacitatea de a naviga în totalitate sub apă. El trebuia să ajungă în Mexic“, a spus Manuel Hurtado.

Vasul a fost descoperit într-o zonă rurală din provincia Cauca, pe râul Timgiqui, la aproximativ 440 kilometri sud-vest de Capitala Bogota. Acesta este lung de 30 de metri şi construit din fibră de sticlă, iar spaţiul este mare cât pentru un echipaj de şase membrii. Colonelul Hurtado a adăugat că nava a costat aproximativ 2 milioane de dolari şi este capabilă să se scufunde până la nouă metri.

Columbia a confiscat, în ultmul deceniu, peste 32 de nave semi-submersibile concepute pentru contrabandă de droguri, acesta fiind primul submarin complet submersibil capturat în această ţară. Un astfel de vas a mai fost confiscat şi în luna iulie, dar de către autorităţile din Ecuador.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite