Columbia: Preşedintele spune că ţara lui nu vrea război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele columbian Alvaro Uribe a asigurat sâmbătă că ţara sa nu are intenţii războinice faţă de vecinii săi, într-o alocuţiune publică rostită nu departe de frontiera columbiano-venezuelană.

"Singurul lucru pe care noi columbienii ni-l dorim este de a putea prospera cu instrumentele creative ale muncii şi nu de a ne distruge poporul cu armele războiului", a declarat el cu ocazia unei reuniuni cu autorităţile locale din oraşul frontalier Cucuta.

"Ţara nu se poate lăsa antrenată în războaie între fraţi", a subliniat preşedintele columbian.

Pe de altă parte, cu o zi în urmă, ministrul apărării Gabriel Silva a afirmat că armata sa se afla în stare de "alertă maximă" pentru a putea contra orice eventuală agresiune împotriva Columbiei.

Potrivit Agerpres, relaţiile dintre Columbia şi Venezuela traversează începând din iulie o nouă criză, marcată de îngheţarea relaţiilor diplomatice de către Caracas, în urma semnării unui acord între SUA şi Columbia ce permite utilizarea de către armata americană a cel puţin şapte baze în Columbia.

De atunci, preşedintele venezuelan Hugo Chavez a redus într-o manieră drastică importurile de produse provenind din Columbia

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite