China menţine măsurile antipoluare din timpul Olimpiadei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele autorităţii de protecţie a mediului din Beijing arată că, pe durata desfăşurării Jocurilor Olimpice, aerul din oraş a înregistrat cel mai bun nivel de calitate din ultimii zece

Datele autorităţii de protecţie a mediului din Beijing arată că, pe durata desfăşurării Jocurilor Olimpice, aerul din oraş a înregistrat cel mai bun nivel de calitate din ultimii zece ani, scrie agenţia France Presse. Potrivit măsurătorilor făcute pe parcursul O limpiadei, nivelul emisiilor provenite de la principalii factori de poluare din capitala Chinei a fost redus la jumătate datorită măsurilor drastice impuse în această perioadă.

Astfel, în condiţiile în care aerul poluat din Beijing este un factor de îngrijorare pentru majoritatea organismelor internaţionale de specialitate, autorităţile locale au impus, ca primă măsură pentru reducerea poluării, anumite interdicţii pentru circulaţia maşinilor.

Această măsură a dus la eliminarea emisiilor provenite de la 3,3 milioane de autovehicule care, în mod obişnuit, circulă pe străzile oraşului. În acelaşi timp, mai bine de o sută de fabrici au fost închise şi activitatea de pe mai multe şantiere de construcţie a fost oprită temporar.

Anunţul că restricţiile vor fi ridicate în data de 20 septembrie, ceea ce ar readuce nivelul poluării din oraş la cotele de dinaintea Jocurilor Olimpice, i-a determinat pe locuitorii capitalei să ceară permanentizarea acestor măsuri restrictive. "În ultimii ani am auzit de foarte multe decese cauzate de cancer şi sunt convins că au legătură cu nivelul ridicat de poluare din aer", a spus unul dintre susţinătorii acestei ipoteze.

De cealaltă parte, însă, există şi locuitori ai Beijingului care se opun acestei idei şi susţin că adevăratele progrese sunt determinate de acţiunile care ar trebui să vină din partea autorităţilor. "Numai după ce transportul în comun va fi îmbunătăţit ni se poate cere să păstrăm aceste restricţii", a afirmat unul dintre locuitorii care se opun permanentizării măsurilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite