UPDATE Chile a fost zguduit iar de un cutremur puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
27 februarie - Cutremur de 8,8 grade în Chile
27 februarie - Cutremur de 8,8 grade în Chile

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter s-a produs în urmă cu puţină vreme în apropierea coastelor centrale ale statului Chile.

UPDATE Magnitudinea cutremurului produs în Chile a fost revizuită la 6,9, iar seismul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale, provocând însă scene de panică, pene de electricitate şi de telefonie, potrivit Biroului naţional pentru urgenţe.

Cutremurul a avut loc la ora locală 17:20 (22:20, ora României). Epicentrul a fost la 95 km nord-vest de Temuco, la o adancime de 12 km, potrivit US Geological Survey. De frica unui tsunami, sute de persoane şi-au părăsit temporar casele.

"Nu există victime, răniţi sau pagube materiale, doar câteva linii telefonice căzute", au spus autorităţile, care i-au îndrumat pe locuitori să revină la căminele lor deoarece nu există nicio alertă de tsunami.

În februarie 2010, Chile a mai fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 8,8 grade, urmat de un tsunami. Atunci s-au înregistrat 800 de morţi, pagube materiale de zeci de miliarde de dolari şi localităţi distruse în totalitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite