Chile: cutremur de 6,1 grade în apropierea zonei de coastă, fără avertizare de tsunami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade s-a produs, joi, în Chile. Seismul a avut loc în apropiere de coastele statului, după cum informează Institutul Geologic American (USGS).

Potrivit USGS, seismul s-a produs la ora locală 3.28, la o adâncime de 17,6 kilometri. Eopicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 35 de kilometri de Conception şi la o distanţă de 465 de kilometri faţă de zona metropolitană Santiago.

Mai citiţi şi:

VIDEO Chile: 33 de mineri vor supravieţui la 700 de metri sub pământ, timp de 4 luni

Nu s-a emis avertizare de tsunami, după cum a anunţat Pacific Tsunami Warning Center.

Acest cutremur s-a produs la aproximativ şapte luni de seismul din 27 februarie, cel mai devastator din ultimul sfert de veac din istoria statului Chile. Pe 27 februarie s-a produs un cutremur cu o magniotudine de 8,8 grade pe scara Richter, în urma căruia 521 de persoane au murit.

Noul preşedinte al statului Chile, Sebastian Pinera, a evaluat la 30 de miliarde de dolari (22 de miliarde de euro) pagubele produse de cutremurul şi valul tsunami din 27 februarie.

Un alt cutremur a mai avut loc anul acesta în Chile, pe 14 iulie. Magnitudinea seismului a fost de 6,5 grade, la aproximativ 555 de kilometri sud/sud-vest de capitala Santiago, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite