„Che Chavez“, restaurant pentru poporul lovit de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îngrijorat de creşterea preţurilor la alimente, preşedintele venezuelean Hugo Chavez a propus înfiinţarea de “restaurante populare” de stat, ieftine, transmite Reuters.

“Va trebui să inventez restaurante pentru popor”, a spus Chavez în direct la televiziune. “‘Vreţi să cinaţi la lumina lumânărilor cu soţia dumneavoastră de Sfântul Valentin? Încercaţi restaurantul Chez Chavez. Vă voi da orice doriţi, inclusiv vinuri venezuelene, chiliene sau braziliene”, a adăugat el.

Ideea i-a venit după ce a remarcat că notele de plată ale hotelurilor şi restaurantelor au crescut de două ori mai mult în februarie decât rata lunară a inflaţiei.

De altfel, statisticile arată o majorare cu 30% a preţurilor de consum în 2008 în Venezuela. În acest context, Hugo Chavez a ordonat în această săptămână armatei să preia controlul asupra unei fabrici de orez aparţinând concernului american Cargill şi a naţionalizat o plantaţie de eucalipt aparţinând unei companii irlandeze.

Recomandări pentru Sua


Măsurile au vizat să crească ponderea economică a statului şi controlul asupra aprovizionării cu produse alimentare. Liderul venezuelean l-a chemat şi pe omologul său american Barack Obama să facă “revoluţie socialistă”, estimând că aceasta este “singura cale” de a ieşi din criza economică mondială.

“Imaginaţi-vă o revoluţie socialistă în SUA, nimic nu este imposibil. Cine se gândea în 1980 că Uniunea Sovietică va dispărea? Nimeni şi vedeţi, s-a terminat”, a adăugat Chavez.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite